اين دو حديث را که از کتاب "زندگاني حضرت زينب از ولادت تا رحلت" نوشته آيت الله سيد محمد کاظم قزويني توسط خبرآنلاين گلچين شده است در ادامه مي خوانيد.
* از آن بانوي اهل دانش و کمال آورده اند که فرمود: « بي گمان نياي گرانقدرم محمد (که درود خدا بر او باد) براي ما زنان، حقوقي مقرر داشت که همسرانمان بايد آن را رعايت کنند، درست همان طور که بر آنان حقوقي مقرر فرمود که رعايت آنها بر ما لازم است.»
* حضرت زينب (که درود خدا بر او باد) در روايت ديگري گفته است: « نياي گرانقدرم محمد (که درود خدا بر او باد) مي فرمود: هنگامي که زن درست انديش و درست کردار نمازهاي پنجگانه اش را بخواند، و روزه ي رمضان را بگيرد، و دامان خود را پاک و پاکيزه دارد، و با همسرش هماهنگ گردد و حقوق او را رعايت کند، به او گفته مي شود از هر يک از درهاي بهشت که مي خواهي بر بهشت زيبا و پرنعمت خدا درآي. »
مهر: روز عرفه از روزهاي پرفضيلتي است که زمينه و بستر مناسب براي بهرهمندي هرچه بهتر از برکات الهي آماده است، انجام برخي اعمال در اين زمان مشخص، موجب نزديکي سازنده تر به خالق هستي و کسب خيرات دنيوي و اخروي بيشتر است .
اعمال شب عرفه
شب نهم از شبهاي متبرک و شب مناجات با قاضى الحاجات است و توبه در آن شب مقبول و دعا در آن مستجاب است. عبادت در اين شب، اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد. براى شب عرفه چند عمل وارد شده است:
ادامه مطلب...
زندگينامه امام حسين (ع)
نام: حسين بن علي .
در انجيل مسمى به «طاب» و در تورات به «شبير» است.
كنيه: ابوعبدالله و ابوعلى.
القاب: سيدالشهداء، سبط ثانى، سيّد شباب اهل الجنّة، سبط الأسباط، رشيد، وفىّ، طيّب، سيّد، زكىّ، مبارك و....
منصب: معصوم پنجم و امام سوم شيعيان.
تاريخ ولادت: سوم شعبان سال چهارم هجرى.
برخى مورخان روز تولد آن حضرت را پنجم شعبان دانستهاند. و برخى نيز سال تولد ايشان را سوم هجرى ذكر كردهاند.
محل تولد: مدينه مشرفه، در سرزمين حجاز (عربستان سعودى كنونى).
نسب پدرى:اميرالمؤمنين، امام على بن ابىطالب بن عبدالمطلب (ع).
مادر: فاطمه زهرا(س)، دختر پيامبر اسلام (ص).
مدت امامت: از زمان شهادت برادرش، امام حسن مجتبى (ع)، در صفر سال 50 هجرى تا محرم سال 61، به مدت 10 سال.
لطفا نظر بدهید
ادامه مطلب...
امام محمد باقر (علیه السلام)
ولادت امام محمد باقر
تبار والاى امام باقر (ع)
همسران امام محمد باقر
فرزندان امام محمد باقر
ابو جعفر، امام محمد باقر (ع) پنجمین آفتابى است كه بر افق امامت، جاودانه درخشید.زندگیش سراسر دانش و ارزش بود، از این رو باقر العلوم نامیده شد، یعنى شكافنده دشواریهاى دانش و گشاینده پیچیدگیهاى معرفت.
خصلت آفتاب است كه هماره گام بر فرق ظلمت مىنهد و در لحظههاى تاریك، بر افق زمان مىروید تا ارزشهاى مهجور و نهان شده در سیاهى جهل و جور را، دوباره جان بخشد و آشكار سازد.
او نیز در عصر حاكمیت جور و تشتت اندیشههاى دینى امت اسلام، تولد یافت تا پیام آور معرفت و احیاگر اسلام ناب محمدى (ص) باشد.
ادامه مطلب...
زندگينامه امام زمان، حضرت مهدي (ع)
نام: محمد بن الحسن .
كنيه: ابوالقاسم.
امام زمان(ع) هم نام و هم كنيه حضرت پيامبر اكرم(ص) است. در روايات آمده است كه شايسته نيست آن حضرت را با نام و كنيه، اسم ببرند تا آن گاه كه خداوند به ظهورش زمين را مزيّن و دولتش را ظاهر گرداند.
ادامه مطلب...
خلاصه زندگینامه چهارده معصوم علیهم السلام
معصوم اول حضرت محمد(ص)
نام آن حضرت:احمد،محمّد
نام پدر:عبد الله
نام مادر:آمنه
شهرت:خاتم پیامبران،رسول خدا،امین
کُنیه:ابوالقاسم
محل تولد:مکه
زمان تولد:به قول مشهور 17 ربیع الاول سال 571 میلادی
روز مبعث:27 رجب
مدت نبوت:بیست و سه سال
مدت عمر:شصت و سه سال
تاریخ فوت:28 ماه صفر یازدهم هجری
محل فوت:مدینه منوره
محل دفن:جنب مسجد پیامبر
دوران حیات:قبل از نبوت تا چهل سالگی زندگی عادی
از چهل سالگی مبعوث به پیامبری
ادامه مطلب...
ين جنگ در حالي شروع شد که مردم ايران دوران نقاهت پس از انقلاب را ميگذراندند و طبعاً به بازسازي کشور و آرامش و سازندگي ميانديشيدند.
نيروهاي مسلح نيز به دليل آن که انتظار جنگ را نداشتند، از آمادگي چنداني براي رويارويي در يک نبرد بزرگ برخوردار نبودند. به همين دلايل، نظاميان عراق در ماههاي اول پس از شروع حمله، موفق شدند چند شهر مرزي را در غرب و جنوب ايران تصرف کنند
.
علل آغاز جنگ
گرچه صدام حسين در ساعات مياني 31 شهريور و پيش از صدور فرمان حمله به ايران، موضوع اختلافات مرزي را دليل وقوع جنگ عنوان کرد، اما حتي خود او نيز ميدانست اين جنگ مرحله اجرايي نقشه برنامهريزي شده، هدفمند و فرامنطقهاي است و دولت بغداد به دليل اختلافات زميني و دريايي خود با ايران، تنها داوطلب اجراي اين نقشه شده است.
واقعيت اين است که انقلاب اسلامي تنها سبب از بين بردن «جزيره ثبات غرب» در منطقه نشده بود، بلکه تمامي الگوها و هنجارهاي مورد نظر غرب در خاورميانه و خليج فارس را بر هم زده بود. انقلاب اسلامي در برابر نظامهاي لائيکي مورد نظر غرب در منطقه، با صراحت، احياء مذهب را صلا ميداد. علاوه بر آن قدرتهاي بزرگ از اين نگران بودند که ثبات مورد نظر آنان در خاورميانه و همچنين جريان آرام و مطلوب نفت از خليج فارس، با تثبيت انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي ايران به خطر افتد. به همين دليل امريکا و اتحاد جماهير شوروي ـ عليرغم اختلافات برخاسته از فضاي جنگ سرد ـ در نارضايي از انقلاب اسلامي ايران موضع يکساني داشتند.
جمهوري اسلامي ايران در طول يک سال و چند ماه قبل از وقوع جنگ تحميلي، با فشارهاي برون مرزي متعددي روبرو شد:
جنگ تبليغاتي، سياسي رواني؛ محاصره اقتصادي؛ بلوکه کردن داراييهاي ايران؛ تهديدات نظامي (مداخله نظامي در طبس و …)؛ تحريف ماهيت انقلاب اسلامي در عرصه بينالمللي؛ دامن زدن به تروريسم و ناامني داخلي و حمايت از آن.
هدف از اين اعمال، بدبين ساختن افکار عمومي جهان نسبت به انقلاب اسلامي، جلوگيري از شناسايي سياسي جمهوري اسلامي و فراهم ساختن زمينه هاي جنگ عليه ايران بود. هدف اين بودکه هرگونه برخورد با ايران، در عرصه بينالمللي، اقدامي در جهت بازگرداندن ثبات و آرامش به منطقه ومطابق خواست جامعه جهاني جلوه کرده و توجيه پذير باشد. هدف اين بود که نگذارند نهضت امام خميني (ره) به عامل تأثيرگذار در تعيين نظم استراتژيک جهان تبديل شود.
ادامه مطلب...